Tamara Obrenović

Mislim da je mogućnost da radimo online najbolja stvar koja nam se desila u ovom veku (za sad), pored svih drugih manje lepih okolnosti koje su nas zadesile.

Time ne prestajem da budem oduševljenja.

Činjenica da svako može da dobije psihološku podršku, bez da se izlaže stresu podele te informacije s ljudima oko sebe, bez da muči muku s jezikom zemlje u kojoj se nalazi – zvuči kao san za mnoge koji su se na dug imigrantski put uputili devedesetih.

Moj prelazak iz korporativnih u preduzetničke vode, bio je iznenadan ali već dugo sanjan. Osim svih ličnih sloboda kojima sam težila, osnovna želja mi je bila da fleksibilno organizujem svoje vreme i svoj posao, bez papirologija i drugih komplikacija kojima sam bila tako dugo okružena.

Prilagoditi se stvarnim potrebama mojih klijenata i mojim ličnim, to mi je bila želja.

Sada ta želja dobija lepe, realne okvire i neretko zastanem, nepropuštajući priliku da se podsetim da ponedeljak za mene (napokon) više nije bauk, već radost. To želim od srca svakome!

Završila sam Prague University of Psychosocial Studies s fokusom na komunikaciju i primenjenu psihoterapiju psihodinamskog tipa.

U nastavku sledi profesionalni ID, koliko je to moguće bilo izvesti u ograničenom prostoru:

  • Edukacija iz psihodinamskog terapijskog modaliteta – psihoterapeut u superviziji
  • OLI metod – psihodinamski integrativni pristup u psihoterapiji, koučingu i savetovanju – edukant
  • Sertifikovani trener razvojnih veština
  • Trener asertivne komunikacije
  • Koterapeut u terapiji poremećaja ličnosti kognitivno-bihejvioralnog pristupa
  • Koterapeut u radu s adolescentima i mladima

Radim na češkom/slovačkom, engleskom i ex YU jezicima (srpski, hrvatski, bosanski, crnogorski dijalekt)

Moja specijalnost je rad s osobama u imigrantskom iskustvu (iskustvo iz Centra za integraciju, kao i Organizacije za izbeglice (pod UNCHR) i programima podrške koje sam vodila nekoliko godina.

Volim da radim s mladim ljudima. Mislim da postižemo dobre rezultate kada su u pitanju depresivna stanja, i anksioznosti. Naravno, dosta se rešavaju i ljubavni problemi, problemi odnosa u porodici, ali i profesionalna orijentacija. 

Najjednostavnije rečeno, stojim na raspolaganju svima koji se nalaze na životnim prekretnicima i pomažem im da brže i lakše dosegnu svoj cilj. 

Na ovoj idiličnoj fotografiji smo moje najmađe dete (od moje četvoro dece) i ja. 

Ona je ovde kao usputni podsetnik da je posao važan, da su uspesi bitni, naravno, ali da su odnosi i porodica nešto najvrednije što ne može da se kupi, ali što može da se gradi iznova i iznova, dokle kog dišemo i živimo. 

(Visited 3.859 times, 1 visits today)